Verrijking van bronmateriaal

Sjabloon voor bronmateriaalanalyse

Een MS Excel sjabloon om systematisch uw bronmateriaal te analyseren als basis voor verrijking van dit materiaal.

 

Methodologie voor Bronmateriaalverrijking

Het STERNA-project richt zich voornamelijk op het verrijken van bestaande content door content beherende organisaties in het natuurhistorische domein. De ontwikkeling van een methodologie voor efficiënte en effectieve integratie van de eigen content in de STERNA informatieomgeving is daarom een essentieel onderdeel van het project.

Dit document is de uitkomst van dat ontwikkelproces. Het beschrijft gedetailleerd hoe deelnemers in zes stappen geschikte content kunnen selecteren, welke informatie zij moeten aanleveren om een domeinspecifiek datamodel te kunnen ontwikkelen en hoe zij uiteindelijk op verantwoorde wijze hun content kunnen verrijken.

Daarnaast bevat dit document vier bijlagen, die ingaan op het STERNA datamodel, die voorbeelden geven van content items in de STERNA informatieomgeving, die een handreiking bieden voor het werken met de RNA Toolset, een set veelzijdige, gemakkelijk te gebruiken softwaretools die de verschillende aspecten van het contentverrijkingsproces ondersteunen, en die tenslotte de technische eisen beschrijven voor deelname aan STERNA.

Download de Methodologie voor Contentverrijking

 

RNA Toolset

Om toegang te krijgen tot de RNA Toolset™ dient u lid te worden STERNA. Lid worden is gratis!

De online handleiding voor de RNA Toolset™ is te vinden op http://manual.rnatoolset.net (Login vereist)

RNA Toolset tutorial

Leer meer over de RNA Toolset, een set van webgebaseerde gereedschappen om bronmateriaal te verrijken, in deze vijfdelige online tutorial.