Esettanulmányok

Esettanulmány: „madármegfigyelők”; készítette a NCB Naturalis

Ez esetben a célközönség a madármegfigyelők. Két tipikus példa a terepi megfigyelés és a régebbi információk összegyűjtése. Az elsőben Peter tövisszúró gébicset látott a dél hollandiai Meijendel dűnéi között, a másodikban Peter többet szeretne megtudni az ugartyúkról, melyet utoljára 1958-ban láttak fészkelni Hollandiában.

Esettanulmány letöltéseEsettanulmány: fiatal, a digitális világban eligazodó, nem madarász szakember esete; készítette a Wildscreen/ARKive  

Ez az esettanulmány a fiatal, a digitális világban eligazodó nem madarász közönségnek három tipikus példáját mutatja be: „terepi megfigyelés”, „iskolások és iskolai munkák”, illetve egy természetfilm megnézése után a család tagjai szeretnének többet megtudni.

Esettanulmány letöltése

 

Esettanulmány: „tengeren”; készítette az Archipelagos

Ebben az esetben Mária példáját mutatjuk be, aki az Égei-tenger görög szigetei között hajózó kompon egy a vízben halakért alámerülő madarat látott. Ezt követően az interneten szeretne több információhoz jutni erről a fajról.

Esettanulmány letöltéseEsettanulmány: „mediterrán vészmadár”; készítette a Heritage Malta

James, miközben egy szép nyári reggelen halászni volt apjával, a víz felett alacsonyan repülő madarakat figyelt meg. Hazatérve megpróbál több ismeretet szerezni a látott madarakról.

Esettanulmány letöltése

 

Esettanulmány: Europeana olvasó; készítette a Netherlands Institute for Sound and Vision

Ebben az esetben olyan válogatott STERNA tartalmakról van szó, melyek az Europeana, az Európai Digitális Könyvtár olvasóinak is érdekesek lehetnek.

Esettanulmány letöltése